12 Feb 2007

Somewhere Only We Know?

Malasnya rasa hari ni. Dahla semua Team Leader tak de pegi training kat Singapura. Hari ni Linda ajak makan kat gerai hujan. Sekurang-kurangnya kena amik masa 2 jam tu padahal lunch time sejam je....hmmm ok ke, takut nanti ada spy je yang bagitau pasal kerja jahat kitaorang kat boss nanti. Rasa macam nak pergi jauh dari sini, nak pergi bercuti, tapi diorang kalau aku ajak mesti cakap, 'ko takpela orang besar,bolehla pegi'. Konteks 'orang besar' disini bermaksud gaji aku ni tahap ciput sikitje lebih pada diorang. Sikit saje..Simpan duit nak kawin sorang , sorang lagi nak beli kereta. Tak kan nak pegi seseorang kot, mana best. Kalau ajak adik aku kang, aku kena support semua, dia student lagi. Tapi dia tu payah memanjang nak ajak keluar. Waktu belajar kat Gombak pun payah nak ajak kluar, study memanjang (nasib baik dapat Dean List) kalau tak mesti kena bebel punya. Sekarang ni dah pindah ke Kuantan, lagila.....

Kalau aku rasa tension, aku nak je pegi kat sini, duduk kat kerusi tu
waktu tengahari dan mengamati keindahan alam........







Tak pun berbasikal kat sini waktu petang........




Main buai kat sini, mesti best punya.

Tapi masalahnya hanya aku tau kat mana tempat ni semua. Gambar ni semua, aku punya wallpaper. Amik kat website ni:http://www.batkhela.com/wallpapers/. Wallpapers dia memang cantik-cantik.

Somewhere Only We Know

I walked across an empty land
I knew the pathway like the back of my hand
I felt the earth beneath my feet
Sat by the river and it made me complete
Oh simple thing where have you gone
I'm getting old and I need something to rely on
So tell me when you're gonna let me in
I'm getting tired and I need somewhere to begin

I came across a fallen tree
I felt the branches of it looking at me
Is this the place we used to love?
Is this the place that I've been dreaming of?
Oh simple thing where have you gone
I'm getting old and I need something to rely on
So tell me when you're gonna let me in
I'm getting tired and I need somewhere to begin
And if you have a minute why don't we go
Talk about it somewhere only we know?
This could be the end of everything
So why don't we go
Somewhere only we know?

Oh simple thing where have you gone
I'm getting old and I need something to rely on
So tell me when you're gonna let me in
I'm getting tired and I need somewhere to begin
And if you have a minute why don't we go
Talk about it somewhere only we know?
This could be the end of everything
So why don't we go
Somewhere only we know?
This could be the end of everything
So why don't we go
Somewhere only we know?
-Keane (by the way my favourite-favourite group (^_^) )

3 comments:

ILi Izyani said...

laaa...baru tadi terdetik rase heran aku yang pertama kali sampai kat situ..nape kedai ni kuar ujan tak berenti2 dari aats atap dia walaupun cuaca panas gile..mesti depa pangge kedai ni kedai hujan.eh eh..betul rupenye..

saerah80 said...

Amacam, best tak makan kat gerai hujan? Nanti ko bawakla husband ko pergi sana ok!

linda said...

sorry la ra, aku baru boleh koment. baru tadi Ili ajar aku.tapi ko jgn kecik ati lak

Family trip to UK

Salam semua.... Ya, I know I have gone for too long. It is all because of my stupid laptop need to be repaired and actually I was away for...