13 Feb 2007

Dalam dilemak....

Dua model handphone yang aku minat:


Nokia 5300



  • Camera : 1.3-megapixels

  • Display : 262,000 colours

  • Messaging : SMS, MMS, audio messaging, e-mail

  • Connectivity : GPRS, Bluetooth, infrared

  • Phone memory : 32MB

  • Expansion slot: MicroSD

  • Battery type : Lithium-ion

  • Standby/ Talktime : 223/3 hours

  • Other features : Push-to-talk, video recording, Java games, FM radio
  • Weight : 106.5gDimensions (w x d x h ) : 48.2 x 92.4 x 20.7mm

  • Price around RM 950 - 980 / AP: RM 783 - 798


Yang bestnya...




  1. Aku memang nak cari yang khusus untuk music.

  2. Harga dalam bajet.


Yang tak bestnya...




  1. Pixel kamera kecik, 1.3 saja

  2. Tak ada 3G

  3. Kaler putih, takut cepat kotor.




Sony Ericsson W810i


Specifications

Network Technology: GSM 850/ 900/ 1800/ 1900
Dimensions (mm): 100 x 46 x 19.5
Weight (g) : 99
Available colours : Satin Black & White
Display Screen Size:1.9 inch, 176 x 220
Screen Color :TFT 262K colors
Design Type: Candybar
Antenna: Fixed Internal
Memory Internal(MB): 20
Expansion: Memory Stick Duo Pro, 512MB included (Up to 2GB)
Battery Type: Li-Ion 900 mAh
Stand-by (hrs): 350
TalkTime(min) : 480
Price around RM 1070 - 1100 / AP: 880-910


Yang bestnya...
  1. Ada 3G
  2. Nampak smart
  3. Camera pixel 2.0

Yang tak bestnya.....

  1. Harganya lari sikit dari bajet
  2. Kawan aku kata kalau nak jual balik, harga dia jatuh gila.

Kalau boleh nak beli yang original. Tak pergi survey lagi. Kalau boleh nak beli sebelum balik kampung, ari Jumaat. Boleh aku tunjuk kat adik-adik aku. Dalam bayak -banyak tepon aku kedua yang cikai ( yang paling cikai, tepon adik aku yang belajar lagi tu, atas sikit dari Nokia 2100, sceen hitam-putih lagi, tapi dimaafkanla sebab dia student).

Dalam dilemak betul....

3 comments:

ILi Izyani said...

Semalam aku dpt sms bunyiknye begini:

Dgn ini dimaklumkan bhwsanya aku htr msg ni mgunakan tepon baru:-)

Sape la yang riak tu...hahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha...hah pueh ati aku gelak panjang!

saerah80 said...

Alaaaa ko jeles ye, Ili. Ili, ko rasa tak blog aku ni hanya ko dan aku je baca?

ILi Izyani said...

ade sorang lagi yang baca tapi sbb dia tak register account takleh la comment.aku tau cara ko nak tambah kawan..ko gi kawan ngan orang blog lain.

Family trip to UK

Salam semua.... Ya, I know I have gone for too long. It is all because of my stupid laptop need to be repaired and actually I was away for...