26 Apr 2007

Arghhhhhhhh!!!!!!!!

Minggu ni memang antara minggu yang paling malas dan sedih bagi aku. Ili nak berenti kerja sebab dia tak nak jadi anak durhaka. Aku telah kehilangan room partner untuk cuti-cuti ke Vietnam.Kena shre lagi ngan McTot. Ili terpaksa pergi sebab personal reason. Aku rasa sebelum ni mesti dia tak terfikir minggu depan dia kena ajar budak. Mesti dia ingat minggu depan kena berdepan lagi ngan GM kitaorang dan follow-up MCVC. entahla, so kita tak leh pikir yang selamanya seseorang itu akan bersama buat selamanya. Dah kurang satu geng lunch. Ili ni best sebab walaupun dia mak orang tapi tak macam mak orang, dia bebas ke sana ke mari (macam burung lak), pergi birthday party, buat aktiviti lasak masa kat ASM aritu. So ni tribute untuk Ili....

I think I'd better leave right now
Before I fall any deeper
I think I'd better leave right now
Feeling weaker and weaker
Somebody better show me how
Before I fall any deeper
I think I'd better leave right now
As we go on,We remember
All the times we, Had together
And as our lives change, Come Whatever
We will still be Friends Forever

24 Apr 2007

Masa aku kat Singapore.....

Dua minggu lepas pegi singapore, ada FD Training. Dalam 9 orang pergila. Ok gak. Hotel da memang bestla " Swissotel Stamford". RHQ office memang lawa. Dapat jumpa dengan aku puny acrush, siap interview dia lagi. Sapa aku punya crush?Hehehehe hanya orang yang tertentu aje tau. So aku share gambar ye.....

Masa di aku ngan Mctot kat depan the famous hotel Raffles.




Kat dalam Raffles City Shopping centre, memang lawa. Siap ada rythemic fountain, kalau setakat KLCC punya tu, memang kalahla.








Gambar kat depan balkoni bilik kitaorang.....


Ni gambar roomate aku, nampak cutela tu kononnya....

23 Apr 2007

Makan nasi lemak dalam kereta...

Hari sabtu aritu tercatatla dalam sejarah, ye aku telah makan nasi lemak dalam kereta. Ni jadual aku masa ari sabtu:

8.30am - Bersiap sedia nak ke Ukay Perdana centre, singgah kejap kat Petronas Bangsar isi minya, beli Kinder Bueno ngan Nescafe Tin
9.00am - Samapi Uk Perdana, instructor belikan aku nasi lemak.
10.15am- Bertolak ke Taman Dagang, mula-mula aku malas bawak nasi lemak tu , tapi dia sua jugak. Bawak ajala..
10.30am -Sampai kat Taman Dagang, tapi rasa awal lagi sebab dia kata FTC student sampai pukul 12pm. so pegi Giant beli Tissue ngan air. dalam setengah jam kat situ sebab nak pikir beli tissue apa.
11.15am - centre Taman Dagang, dia cakap student FTC dah banyak balik, alamak... takpela stay aje. Nasib baik masa nak dekat balik tu ada sorang datang. Masa feedback ada sorang lagi FTC student rupanya tingkatan 2. okla tu.
12.45pm - alamak, aku tak tua sangat nak pegi centre Taman Seraya ni, tepon instructor tapi aku pun macam tak pasti jee. Argh hantam sajala. Aku rasa dah betul dah taman ni, tapi kenapa rasa tempat ni macam happening saja, sebab Taman Seraya tu macam quiet je. Nama jalan dah macam betul, tapi salah rupanya... kena pusing balik.Dahla jem, rasa nak pergi tandas lak tu dahtu masuk balik kat tempat yang sama, memang bara giler, sebab jem malas nak tunggu tu.Akhirnya sampai jugak.
1.30pm - aku suka jugak datang centre ni sebab cantik dan tenang aje. Ada jugakla 2 -3 FTC student. Lepas discuss ngan instructor, boleh tak aku main-main dengan anaknya yang bongsu. kitaorang main cari barang dalam buku. aku layan je....Petah budaknya.Kecik-kecik lagi dah memnag speaking giler, aku masa tu memang tak reti speakingla. Asyik bergaduh ngan adik aku lagi.
2.45pm - Alamat dah laparla plak. aku malas nak berenti nak makan, sebab aku kalau boleh nak balik cepat. Nasib baik instructor ni plak bagi aku air 100 Plus. Nampak nasik lemak ...hmmm nak makan ke tak? Argh makan sajala, kalau orang lalu kat tepi kereta aku buat-buat cari barang kat dalam dashboard. Berlakon beb,Alhamdulillah, kenyang pun. Ok last centre to go ke Taman Seri Gombak.
3.30pm - Ramai gak student FTC dia. Centre dah semakin cantik. Gambar aku ngan instructor kat Bangkok pun dia lekat kat diding. Aku nampak tembam. Kalau boleh aku nak balik awal, pergi ke Giant beli panggang dia pehtu balik dan makan, tapi instructor suruh tunggu sampai habis ajak makan sesama. Okla.
5.30pm - Pergi makan kat tempat macam mamak tapi pengendalinya Cina. Halalla. aku pernah makan ngan Jocelyn kat sini dulu. Beli ice blended cappucino tiramisu ngan ketiow hokkien. rupanya ketiow goreng basah. Tak sedap pun tapi otak2 dia memang best. Diorang ajak pegi PD bulan depas, tapi kena pergi Vietnam la...Dah hujanla plak....
So sebelum balik singgah ke Giant still beli ayam ngan majalah. ntahla semenjak adah ada balik lampu ni.. asyik nak membaca aje. Yela sebulan bergelap malam tak leh nak buat apa, asyik tengok TV aje.

Ok 9 more centres to visit.!!!!!!!Argh.....................

16 Apr 2007

Kenapa aku sorang je kat office arini?

Alamak, ni takleh jadi ni, apsal aku sorang je kat office ni. Orang lain semua dah kuar pergi centre visit. Kang nampak sangat aku ni pemalas lak. tapi aku punya centre kelas FTC dia start pukul 6pm. Takkan aku nak pi awakl kot. Argh apa-apa pun aku musti kelaur sebelum diorang habis meeting. aku musti (^_^)

9 Apr 2007

10 Things to do before I die....

10 Things to do before I die (list ni tak ikut aturan)

1. Bertaubat, pehtu bawak famili pergi Mekah.
2. Minta maaf dan memaafkan.
3. Bayar semua hutang dan menghalalkan hutang.
4. Pergi melancong ke Ireland ( x kisahla sorang diri pun)
5. Tengok konsert Westlife dan Keane sebelum diorang berpecah (Ni kena cepat- cepat pergi ni)
6. Pergi Disneyworld ( kalau boleh kat Floridala, tapi kalau tak dapat Hong Kong pun jadila)
7. Buat 'bungee jumping'( tak kisahla kat mana pun)
8. Kawin dan buat anak
9. Travel seluruh Malaysia. ( buat masa ni aku tak pernah pergi Johor, Pahang dan Sabah)
10. Pastikan keluarga yang ditinggalkan lengkap imannya dan cukup hartanya.

List ni nanti mungkin akan berubah..... so lepas ni Ili plak.

5 Apr 2007

Aku kat Sibu...

Pergi ari Selasa dan balik esok semuanya kerana 'One Team". Menyesal tak update board. Tapi ok gakla, waktu orang lain sibuk kerja, aku makan, tido, tengok tv, pergi shopping. Tapi malam boring skitla seBAB KEDAI TUTUP AWAL, PEHTU TAKDAK 8TV. mELEPAS uGLY bETTY aku....Nasib baik dah tengok'Goong" sampai habis. Sekarang ni tengah breakfast kat hotel waktu orang lain tengah kerja......

I'm going for adventures in New Zealand Part 6: Lake Tekapo and Lake Pukaki

Yeah yeah I know I know, I know. I'm so sorry.......enjoy The weather is lovely and we are hungry. So, lunch time. We have plan to ...