2 Jul 2007

Best place to work: Google

Seperti biasa, tengok Oprah pehtu dia adala pasal tempat kerja yang paling best kat dunia. Kerja kat Google. Tempat kerja diorang ni dipanggil Googleplex.Bayangka, diorang ni boleh makan free kat 11 , diulangi 11 kafeteria, termasukla masakan gourmet. Minuman macam pepsi ke coke free flow. Begitu juga dengan gula-gula,coklat. Ada tempat main video game, free dobi ( aku nak yang ni), boleh bawak binatang peliharaan dating. Free gym ( aku nak ni jugak) siap ada kolam renang dan basketball court, ping pong pendek kata macam-macamla. Tiap-tiap bulan diorang ni terima 350 000 resume. Kalau aku dok kat sana, memang tiap-tiap hari hantar resumela. Siap ada concierge- untuk booking ticket wayang ke, tiket show ke , memang best gilerla. Aku tak balik rumah pun takpa. Both of the founders still single, Hmmmmm………

1 comment:

ILi Izyani said...

ko tau tak ira orang kat belakang ko tu tersangat la ingin nak keje kat google pas aku tunjuk forwarded e-mail pasal work environment google.eh send regard aku kat gan juan jin tu ye..

Family trip to UK

Salam semua.... Ya, I know I have gone for too long. It is all because of my stupid laptop need to be repaired and actually I was away for...