23 Apr 2007

Makan nasi lemak dalam kereta...

Hari sabtu aritu tercatatla dalam sejarah, ye aku telah makan nasi lemak dalam kereta. Ni jadual aku masa ari sabtu:

8.30am - Bersiap sedia nak ke Ukay Perdana centre, singgah kejap kat Petronas Bangsar isi minya, beli Kinder Bueno ngan Nescafe Tin
9.00am - Samapi Uk Perdana, instructor belikan aku nasi lemak.
10.15am- Bertolak ke Taman Dagang, mula-mula aku malas bawak nasi lemak tu , tapi dia sua jugak. Bawak ajala..
10.30am -Sampai kat Taman Dagang, tapi rasa awal lagi sebab dia kata FTC student sampai pukul 12pm. so pegi Giant beli Tissue ngan air. dalam setengah jam kat situ sebab nak pikir beli tissue apa.
11.15am - centre Taman Dagang, dia cakap student FTC dah banyak balik, alamak... takpela stay aje. Nasib baik masa nak dekat balik tu ada sorang datang. Masa feedback ada sorang lagi FTC student rupanya tingkatan 2. okla tu.
12.45pm - alamak, aku tak tua sangat nak pegi centre Taman Seraya ni, tepon instructor tapi aku pun macam tak pasti jee. Argh hantam sajala. Aku rasa dah betul dah taman ni, tapi kenapa rasa tempat ni macam happening saja, sebab Taman Seraya tu macam quiet je. Nama jalan dah macam betul, tapi salah rupanya... kena pusing balik.Dahla jem, rasa nak pergi tandas lak tu dahtu masuk balik kat tempat yang sama, memang bara giler, sebab jem malas nak tunggu tu.Akhirnya sampai jugak.
1.30pm - aku suka jugak datang centre ni sebab cantik dan tenang aje. Ada jugakla 2 -3 FTC student. Lepas discuss ngan instructor, boleh tak aku main-main dengan anaknya yang bongsu. kitaorang main cari barang dalam buku. aku layan je....Petah budaknya.Kecik-kecik lagi dah memnag speaking giler, aku masa tu memang tak reti speakingla. Asyik bergaduh ngan adik aku lagi.
2.45pm - Alamat dah laparla plak. aku malas nak berenti nak makan, sebab aku kalau boleh nak balik cepat. Nasib baik instructor ni plak bagi aku air 100 Plus. Nampak nasik lemak ...hmmm nak makan ke tak? Argh makan sajala, kalau orang lalu kat tepi kereta aku buat-buat cari barang kat dalam dashboard. Berlakon beb,Alhamdulillah, kenyang pun. Ok last centre to go ke Taman Seri Gombak.
3.30pm - Ramai gak student FTC dia. Centre dah semakin cantik. Gambar aku ngan instructor kat Bangkok pun dia lekat kat diding. Aku nampak tembam. Kalau boleh aku nak balik awal, pergi ke Giant beli panggang dia pehtu balik dan makan, tapi instructor suruh tunggu sampai habis ajak makan sesama. Okla.
5.30pm - Pergi makan kat tempat macam mamak tapi pengendalinya Cina. Halalla. aku pernah makan ngan Jocelyn kat sini dulu. Beli ice blended cappucino tiramisu ngan ketiow hokkien. rupanya ketiow goreng basah. Tak sedap pun tapi otak2 dia memang best. Diorang ajak pegi PD bulan depas, tapi kena pergi Vietnam la...Dah hujanla plak....
So sebelum balik singgah ke Giant still beli ayam ngan majalah. ntahla semenjak adah ada balik lampu ni.. asyik nak membaca aje. Yela sebulan bergelap malam tak leh nak buat apa, asyik tengok TV aje.

Ok 9 more centres to visit.!!!!!!!Argh.....................

No comments:

Family trip to UK

Salam semua.... Ya, I know I have gone for too long. It is all because of my stupid laptop need to be repaired and actually I was away for...